17:00

Vedums AIS

Referat: Trollhättans FK - Vedums AIS

Kylén matchhjälte i Trollhättan!

Efter två matcher utan seger blev det äntligen vinst i säsongens tredje match när vi på söndagskvällen slog tillbaka Trollhättans FK med 1-0 (0-0) på bortaplan. David Kylén blev matchhjälte när han smekte in segermålet mitt i den andra halvleken.

Matchen spelades i en rejäl vind vilket till en början gjorde förhållandena något slumpartade. VAIS startade i motvind, vilket gav hemmalaget ett visst övertag inledningsvis. Vårt försvarsspel fungerade dock klockrent och bortsett från att TFK fick slå ett antal inlägg så fredade vi oss relativt enkelt.

Efter att trycket bedarrat fick vi allt mer att säga till om och mitt i den första halvleken hade vi en riktigt bra period på 20min där vi hade ett stabilt grepp om händelserna. TFK envisades med att göra det ganska svårt för sig i egen backlinje och vi kunde därför gång på gång sno bollen av dem högt upp i planen. Både Klas Boman och Fredrik Möller var båda nära att ge oss ledningen, men oavgjort trots allt rättvist efter den första halvleken.

Vi började också lite trevande även i den andra halvleken, men fick sedan bra kontroll på matchen. Ledningsmålet mitt i den andra halvleken kändes därför logiskt och var till en början frukten av ytterligare slarv i hemma försvaret. Daniel Möller tog sig runt på högerkanten och slog ett inlägg som först såg ut att passera samtliga vaisare, men på bortre stolpen dök David Kylén upp och tryckte in 1-0.

Efter målet höjde vi nivån ett snäpp till och här borde vi också ha stängt matchen med ett andra mål. Vi hade flera bra kontringar där den sista skärpan saknades och det är något vi får försöka förbättra framöver. Det viktigaste igår var ändå att vi efter två lite svajiga insatser gjorde en genuin prestation i 90min och att försvarsspelet i princip stämde till 100%.

I försvaret gjorde Dennis Lindholm en strong insats efter att ha startat på bänken i de två första matcherna. Också Daniel Möller förtjänar beröm efter en kopiös arbetsinsats kryddat med flera individuella prestationer. Håkan Göransson har varit stabil i samtliga tre matcher så här långt och det ger en trygghet för hela laget.
Även övriga gör en god insats i gårdagens match, men samtidigt var det här ingen maxprestation utan jag är säker på att det finns mer att hämta!

På fredag väntar nästa match då Emtunga kommer på besök till Nordvalla. Just Emtunga har varit något av en mardrömsmotståndare de senaste åren, men förhoppningsvis kan vi ändra på det och ta minst en poäng den här gången!